Новините от Днес
2/3 от българите едва свързват двата края
Българските домакинства все още не усещат излизане от кризата.Две трети (66%) едва свързват двата края, показват данни от социологическо изследване на Институт "Отворено общество". Преди година делът на хората, описващи с това определение финансовото си състояние, е бил 61%.
Прочети повече.....
Бебе умря от глад край Лом
Момченце на два месеца почина днес в дома си в ломското село Сливата. Причината най-вероятно е заради недохранване, съобщават от полицията.“Детенцето издъхна от глад и студ! Семейството живее по-зле и от добитъка, въргалят се в страшен бордей”, разказаха местните жители. Починалото момченце - Владимир Фарес Лат, е последното дете на 37-годишната Наталия Спасова.
Прочети повече.....
Издирват свидетел, дал алиби на троен убиец
Най-добрият приятел, създал алиби на обвинения в екзекуцията на семейството си Димитър Кънчев, се издирва. Софийският апелативен съд ще направи последен опит да намери и призове Кирил Трайков, за да го разпита за подробности около срещата му с подсъдимия в деня на тройното убийство.
Прочети повече.....
Шефът на хазарта набил подчинен
Съкратен служител на Държавната комисия за контрол над хазарта - Пресиян Йорданов Стоев, е пуснал вчера жалба до Софийската районна прокуратура. В нея той е описал побой, нанесен му на 8 април. Според твърденията на Стоев боя му нанесъл лично шефът на комисията Калоян Кръстев. Стоев твърди, че поводът бил съкращаването му отщата и негово настоятелно искане да си получи трудовата книжка.
Прочети повече.....
Британци казват козовете за “Белене”
Поне четири неизвестни или спорни точки трябва да разкрие консултантът по проекта за "Белене". С тях българската страна ще има важни козове, с които да влезе в преговорите с руснаците. Това довериха отлично запознати енергийни експерти вчера. Договорът с британската банка HSBC, която бе избрана от българското правителство за консултант по проекта за АЕЦ "Белене", ще се подпише по факса.
Прочети повече.....
Новините от Днес
Мамо, тати танцува с каки без гащи
"Мамо, тати танцува в клиповете с каки. А знаеш ли, че те са без гащи, а даже не са и наакани!" Тригодишният наследник на рап изпълнителя Георги Енчев е кръстен на баща си. На галено го наричат Гого. Всяка вечер той посреща баща си на входната врата с радостен боен вик: "Тате, какво ми носиш?" След него, с виснал до колене памперс, лети и по-малкият му брат Саши. 11-месечният малчуган също пита на бебешорски за подарък.
Прочети повече.....
Гори 2000 декара борова гора край Банско
Огромен горски пожар бушува между селата Гостун и Осеново в бщина Банско, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" (ГД ПБЗН) в МВР.Пожарът е на площ от около 2000 декара, предимно в борова гора. Действията по гасенето на огъня са под ръководството на директора на Областната служба на ГД ПБЗН - Благоевград Костадин Ташков и на директора на Районното полицейско управление - Банско.
Прочети повече.....
Подземен народ от гноми живял в Турция
Преди 5000 години в Турция може би е живяла и се е развивала загадъчна раса от гноми.Това били хора с ръст малко повече от метър, които обаче успели да построят многоетажни градове във вътрешността на пещерите, свързани помежду си с дълги тунели.Турски археолози стигнали до този извод след дългогодишни археологически разкопки в Кападокия. Съществата били уподобени на дребничките приказни герои от фолклора на някои народи, които живеят под земята и пазят тайни знания и богатства.
Прочети повече.....
Откриха 84 000 кутии контрабандни цигари в кашони с вода
Над 84 000 кутии цигари без бандерол бяха иззети при спецакция на територията на София, Търговище и Велико Търново, съобщи пресцентърът на МВР.Операцията е проведена от служители на Главна дирекция „Криминална полиция", заедно с колегите им от Търговище и София, под ръководството на Софийската районна прокуратура.
Прочети повече.....
Махат клиничните пътеки, болниците сами решават парите за пациента
Клиничните пътеки отпадат. От догодина болниците ще имат фиксирани бюджети, в рамките на които сами ще решават колко пари ще харчат за пациента. Това стана ясно на семинар в Сандански през уикенда.Клиничните пътеки ще служат само за спазване на алгоритмите при лечение, обясни здравният министър д-р Стефан Константинов. Сега те са 298 и по всяка от тях лечебното заведение получава от здравната каса точно определена сума.
Прочети повече.....